yoga

Therapy / Intro to Yogahome Insight:

Επίπεδο 1

Ένα καθοδηγούμενο, ομαδικό πρόγραμμα με έμφαση και εμβάθυνση στις βασικές κινήσεις του ανθρώπινου σώματος και Asanas του Yoga.  Τονίζονται οι ωφέλειες και οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάθε Asana για όλα τα συστήματα του οργανισμού. Δίνεται έμφαση στο σωματικό επίπεδο με ενδυνάμωση, ισορροπία, ευλυγισία και στην ορθή στήριξη της σπονδυλικής στήλης με ορθοσωμικές ασκήσεις καθώς και με την βοήθεια οργάνων άσκησης όπως μπάλες, ιμάντες, μπλόκ, καρέκλες, πολύζυγα κ.α. Επιπροσθέτως τονίζεται η σωστή εκμάθηση της αναπνοής, βελτιώνοντας  την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.  Τέλος δίνεται έμφαση στην τόνωση και στην χαλάρωση τόσο του  κεντρικού όσο και του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Στο νοητικό, συναισθηματικό επίπεδο δίνεται η ευκαιρία της αυτογνωσίας στον κάθε ασκούμενο μέσω της συνεχούς παρατήρησης και προσοχής.

Απευθύνεται στους ασκούμενους που: 1.ενδιαφέρονται να «ξεκινήσουν» τον Υoga αλλά και ιδιαιτέρως την Ashtanga Vinyasa Yoga (Energy &Therapy) 2.επιζητούν να κάνουν Yoga για θεραπευτικούς λόγους, όχι μόνο σωματικούς αλλά και νοητικούς / ψυχικούς (Therapy Υogahome) 3. κάνουν ήδη Yoga και θέλουν να εμβαθύνουν, να κατανοήσουν την πρακτική τους στις Asanas. Τελική και αληθινή πρόθεση του κάθε μαθήματος το  «Γνώθι σαυτόν»!..

 

Ashtanga Vinyasa Yoga:

Επίπεδο  2 – 3

Διδάσκεται από την αρχή αυτό το πρακτικό και απολύτως ωφέλιμο΄΄σύστημα΄΄του Yoga, με όλα τα βασικά του στοιχεία και προσαρμοσμένo, ας μας επιτραπεί να πούμε, στον τόπο τούτο!.. με αποκορύφωση το Self Practice.  Σ΄αυτό το μάθημα υπάρχει εξατομικευμένη επίβλεψη της Πρακτικής είτε της 1ης είτε της 2ης σειράς της Ashtanga Yoga. Δίνεται μια πραγματική ευκαιρία αυτοπαρατήρησης, αυτογνωσίας και «επιδεξιότητα στην παρατήρηση»!..  Το χρονικό διάστημα της πρακτικής μπορεί να κυμαίνεται από 30΄ έως  120΄ ανάλογα με τη διάθεση, το επίπεδο και τις δυνατότητες του ασκουμένου την κάθε φορά. Με το Self Practice ο κάθε μαθητής έχει την δυνατότητα να κατανοήσει βαθιά την αλήθεια της έκφρασης: «Γίνε Φως Του Εαυτού Σου»

 

 Vinyasa Yogahome Insight by Ashtanga: 

Επίπεδο  1 – 2

 Ένα καθοδηγούμενο πρόγραμμα που περιέχει, βασικά στοιχεία της Ashtanga Vinyasa Yoga με παραλλαγές, ποικιλία και ελεύθερη σειρά των Asanas. Δίνεται έμφαση στην αναπνοή, τη ροή, την ενδυνάμωση, την ευλυγισία, την ευκινησία, την βελτίωση της φυσικής κατάστασης σώματος και νου… αλλά και την χαλάρωση ολόκληρου του οργανισμού. Στόχος η απελευθέρωση μπλοκαρισμένης ενέργειας και η «επιδεξιότητα στην παρατήρηση»!..

Απευθύνεται σε ασκούμενους που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα

υγείας και έχουν κάποια εμπειρία βασικών μαθημάτων του Υoga…

 

Chakra / Vinyasa Yogahome Insight  : 

Επίπεδο  2 – 3

Ένα πλήρες, ολοκληρωμένο πρόγραμμα τόσο στο σωματικό όσο και στο «πνευματικό» επίπεδο. Κύρια χαρακτηριστικά μαθήματος : 1. Ελεύθερη ροή της ενέργειας των Chakra.  2. Βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης σώματος και νου μέσω της Vinyasa Yoga  3. Εσωτερική αφύπνιση με κατανόηση των Yama και Νiyama!..

 

Inverted Αwakening

Together

3 Ωρο πρόγραμμα με περιπατητικό ή τροχάδην «διαλογισμό» στη φύση, βελτίωση καρδιοαναπνευστικής ικανότητας, αντοχή, ενδυνάμωση, ευλυγισία και χαλάρωση σώματος. Αυτοπαρατήρηση, ισορροπία και ηρεμία του νου. Δίνεται έμφαση και στις ανάστροφες στάσεις!..

 

bodhiprem-hands-facebook

Ο άνθρωπος, ξέρετε, είναι ενέργεια… και αν δεν αναζητήσει την αλήθεια, αυτή η ενέργεια γίνεται καταστροφική.

«To πρόβλημά μας, λοιπόν, είναι αν αυτή η ενέργεια – που στον ένα ή στο άλλο βαθμό διαθέτουμε όλοι μας – να αυξηθεί, να αποκτήσει μεγαλύτερη ζωντάνια κι αν ναι… για να την κάνουμε τι; Για ποιο λόγο υπάρχει η ενέργεια; Για να γίνονται πόλεμοι; Για να εφευρίσκονται υπερηχητικά αεροπλάνα και μια σειρά αμέτρητων άλλων μηχανών; Για να δίνουμε εξετάσεις, να σπουδάζουμε, να κάνουμε παιδιά και καριέρα, να ακολουθούμε κάποιον γκουρού, ν΄ ανησυχούμε ασταμάτητα για το ένα και το άλλο πρόβλημα; Ή μπορεί η ενέργεια να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε όλες μας οι δραστηριότητες να έχουν νόημα σε σχέση με κάτι που θα τις κάνει όλες να υπερβαίνουν το πεδίο της ανθρώπινης γνώσης; Σίγουρα, αν ο ανθρώπινος νους, ο οποίος είναι ικανός να έχει μια τέτοια εκπληκτική ενέργεια, δεν αναζητάει την αλήθεια ή τον «Θεό», τότε κάθε έκφραση της ενέργειας θα είναι αιτία καταστροφής και δυστυχίας. Χρειάζεται τεράστια ενέργεια για να αναζητήσεις την αλήθεια!.. Και αν ο άνθρωπος δεν το κάνει αυτό, σπαταλάει την ενέργεια του με διάφορους τρόπους που δημιουργούν αταξία… κι έτσι η κοινωνία αναγκάζεται να τον ελέγχει.   Τώρα, είναι δυνατόν να καταναλώνεις την ενέργεια στην αναζήτηση της αλήθειας ή του Θεού και στην διάρκεια της αναζήτησης του τι είναι αλήθεια, να είσαι ένας πολίτης που κατανοεί τα βασικά θέματα της ζωής και που η κοινωνία δεν μπορεί να τον καταστρέψει;
Ο άνθρωπος, ξέρετε, είναι ενέργεια… και αν δεν αναζητήσει την αλήθεια, αυτή η ενέργεια γίνεται καταστροφική. Οπότε η κοινωνία ελέγχει και διαμορφώνει κάθε άνθρωπο, ώστε να καταπνίξει ετούτη την ενέργεια. Αυτό είναι που έχει συμβεί στην πλειονότητα των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο!..»

«… ο άνθρωπος υπάρχει για ένα και μοναδικό σκοπό, που είναι να ανακαλύψει την αλήθεια ή τον Θεό. Ακόμη κι αν μια μικρή ομάδα εκπαιδευτών μπορούσε να το κατανοήσει αυτό και να δώσει όλη της την προσοχή σ΄ αυτήν την αναζήτηση, θα δημιουργούταν ένα νέο είδος εκπαίδευσης και μια διαφορετική κοινωνία! »

Krishnamurti