yogaIntro to Yogahome Insight / Energy & Therapy (Pilates  of  Yogahome Insight) :    Επίπεδο 1 – 2

Ένα καθοδηγούμενο, ομαδικό πρόγραμμα με έμφαση και εμβάθυνση                                      1. στις βασικές κινήσεις του ανθρώπινου σώματος                                                             2.Στις Asanas του Yoga και                                                                                                              3.Στις προσαρμοσμένες ασκήσεις του Pilates πάνω στην πρακτική εξάσκηση του Yoga.                                                                                                                                      Τονίζονται οι ωφέλειες και οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάθε Asana για όλα τα συστήματα του οργανισμού. Δίνεται έμφαση στο σωματικό επίπεδο με ενδυνάμωση, ισορροπία, ευλυγισία και στην ορθή στήριξη της σπονδυλικής στήλης, με ορθοσωμικές ασκήσεις και με τη βοήθεια οργάνων άσκησης όπως μπάλες, ιμάντες, μπλόκ, καρέκλες, πολύζυγα!                                                                                         Επιπροσθέτως τονίζεται η σωστή εκμάθηση της αναπνοής, βελτιώνοντας  την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Τέλος δίνεται έμφαση στην τόνωση και στην χαλάρωση τόσο του κεντρικού όσο και του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Στο νοητικό, συναισθηματικό επίπεδο δίνεται η ευκαιρία της αυτογνωσίας στον κάθε ασκούμενο μέσω της συνεχούς παρατήρησης και προσοχής.  Απευθύνεται στους ασκούμενους: 1. Που ενδιαφέρονται να «ξεκινήσουν» τον Υoga – Pilates για υγεία και ευεξία 2. Που επιζητούν να κάνουν Yoga – Pilates για θεραπευτικούς λόγους, όχι μόνο σωματικούς αλλά και νοητικούς / ψυχικούς. 3. Που κάνουν ήδη Yoga και θέλουν να εμβαθύνουν, να κατανοήσουν την πρακτική τους στις Asanas. 4. Ή και τέλος για όσους έχουν την αληθινή πρόθεση του  «Γνώθι σαυτόν»

Ashtanga Yogahome Insight :  Επίπεδο 1 – 2 – 3

Διδάσκεται από την αρχή αυτό το πρακτικό και απολύτως ωφέλιμο ΄΄σύστημα΄΄ του Yoga, με όλα τα βασικά του στοιχεία και προσαρμοσμένo στο Yogahome Insight…με κύρια αποκορύφωση  το Self Practice.   Σ΄αυτό το μάθημα υπάρχει εξατομικευμένη επίβλεψη της Πρακτικής είτε της 1ης είτε της 2ης σειράς της Ashtanga Yoga. Δίνεται μια πραγματική ευκαιρία αυτοπαρατήρησης και αυτογνωσίας «επιδεξιότητα στην παρατήρηση»!.. Tο χρονικό διάστημα της πρακτικής μπορεί να κυμαίνεται  από 30΄ έως  120΄ ανάλογα με τη διάθεση, το επίπεδο και τις δυνατότητες του ασκουμένου την κάθε φορά. Με το Self Practice ο κάθε μαθητής έχει την δυνατότητα να κατανοήσει βαθιά την αλήθεια της έκφρασης: «Γίνε Φως Του Εαυτού Σου»

Vinyasa Yogahome Insight  :   Επίπεδο  1 – 2

Ένα καθοδηγούμενο πρόγραμμα που έχει τα βασικά στοιχεία της Ashtanga Yogahome Insight με παραλλαγές και σε μια πιο ελεύθερη σειρά των Asanas. Δίνεται έμφαση στην αναπνοή, τη ροή, την ενδυνάμωση, την ευλυγισία, την ευκινησία, την βελτίωση της φυσικής κατάστασης σώματος και νου… αλλά και την χαλάρωση ολόκληρου του οργανισμού. Στόχος η απελευθέρωση μπλοκαρισμένης ενέργειας και η  «επιδεξιότητα στην παρατήρηση»!.. Απευθύνεται σε ασκούμενους που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα  υγείας και έχουν κάποια εμπειρία βασικών μαθημάτων του Υoga…

Holistic Physical  State / Inverted Αwakening / Chakra Yogahome Insight  :                Επίπεδο  2 – 3

Ένα πλήρες, ολοκληρωμένο πρόγραμμα τόσο στο σωματικό όσο και στο «πνευματικό» επίπεδο. Δίνεται έμφαση α) στη ελεύθερη ροή της ενέργειας των Chakra, β) στη βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης του οργανισμού, γ) στο «άνοιγμα» της αναπνοής και της καρδιάς τόσο σε βιολογικό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο, αλλά και δ) στην «κάθαρση» του νου κυρίως μέσω αυτοπαρατήρησης και κατανόησης!..

Walking / Running  Yogahome Insight : Επίπεδο 1 – 2 – 3

Practice of Self Awarness Yogahome Insight : Μόνο για μέλη που έχουν τελειώσει τουλάχιστον 1 τρίμηνο μαθημάτων και μετά συννενόησης με τον υπεύθυνο
μαθήματος.

Ένα μάθημα επίγνωσης, κατανόησης, προσοχής, αυτοπαρατήρησης και αυτογνωσίας, τόσο στο «βλέπειν» όσο και στο «ακούειν»!..

<< Το Γνώθι σαυτόν είναι η «μελέτη» του εαυτού μας στην Πράξη, δηλαδή στις σχέσεις μας!..>>  Κ.

<< Μάθε παιδί μου… να προσέχεις… ότι σου  «πάει στραβά» στο μάτι και στ΄ αυτί!.. >> Αθανάσιος Τρυφωνόπουλος – Μάθημα αφιερωμένο στην μνήμη του. 

O άνθρωπος, ξέρετε, είναι ενέργεια… κι αν δεν αναζητήσει την αλήθεια, αυτή η ενέργεια γίνεται καταστροφική!..

» To πρόβλημά μας, λοιπόν, είναι αν αυτή η ενέργεια – που στον ένα ή στο άλλο βαθμό διαθέτουμε όλοι μας – να αυξηθεί, να αποκτήσει μεγαλύτερη ζωντάνια κι αν ναι… για να την κάνουμε τι; Για ποιο λόγο υπάρχει η ενέργεια; Για να γίνονται πόλεμοι; Για να εφευρίσκονται υπερηχητικά αεροπλάνα και μια σειρά αμέτρητων άλλων μηχανών; Για να δίνουμε εξετάσεις, να σπουδάζουμε, να κάνουμε παιδιά και καριέρα, να ακολουθούμε κάποιον γκουρού, ν΄ ανησυχούμε ασταμάτητα για το ένα και το άλλο πρόβλημα; Ή μπορεί η ενέργεια να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε όλες μας οι δραστηριότητες να έχουν νόημα σε σχέση με κάτι που θα τις κάνει όλες να υπερβαίνουν το πεδίο της ανθρώπινης γνώσης; Σίγουρα, αν ο ανθρώπινος νους, ο οποίος είναι ικανός να έχει μια τέτοια εκπληκτική ενέργεια, δεν αναζητάει την αλήθεια ή τον «Θεό», τότε κάθε έκφραση της ενέργειας θα είναι αιτία καταστροφής και δυστυχίας. Χρειάζεται τεράστια ενέργεια για να αναζητήσεις την αλήθεια!.. Και αν ο άνθρωπος δεν το κάνει αυτό, σπαταλάει την ενέργεια του με διάφορους τρόπους που δημιουργούν αταξία… κι έτσι η κοινωνία αναγκάζεται να τον ελέγχει.   Τώρα, είναι δυνατόν να καταναλώνεις την ενέργεια στην αναζήτηση της αλήθειας ή του Θεού και στην διάρκεια της αναζήτησης του τι είναι αλήθεια, να είσαι ένας πολίτης που κατανοεί τα βασικά θέματα της ζωής και που η κοινωνία δεν μπορεί να τον καταστρέψει;
Ο άνθρωπος, ξέρετε, είναι ενέργεια… και αν δεν αναζητήσει την αλήθεια, αυτή η ενέργεια γίνεται καταστροφική. Οπότε η κοινωνία ελέγχει και διαμορφώνει κάθε άνθρωπο, ώστε να καταπνίξει ετούτη την ενέργεια. Αυτό είναι που έχει συμβεί στην πλειονότητα των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο!..»                                                                                                         

«… ο άνθρωπος υπάρχει για ένα και μοναδικό σκοπό, που είναι να ανακαλύψει την αλήθεια ή τον Θεό. Ακόμη κι αν μια μικρή ομάδα εκπαιδευτών μπορούσε να το κατανοήσει αυτό και να δώσει όλη της την προσοχή σ΄ αυτήν την αναζήτηση, θα δημιουργούταν ένα νέο είδος εκπαίδευσης και μια διαφορετική κοινωνία! «

Krishnamurti

Advertisements