1. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1995

22 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην εκπαίδευση της  ορθής  άσκησης και κατανόησης του εαυτού, μέσω και της φυσικής αγωγής, ως τρόπου ζωής, για υγεία, ευεξία, αυτογνωσία και <εσωτερική ελευθερία>.

2. << ΑΡΙΣΤΟΣ>> ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όλα τα ομαδικά τμήματα έχουν μέγιστο αριθμό μαθητών τα 12 άτομα                                    –  ο καταλληλότερος ίσως, αριθμός για σωστή εκπαίδευση –

3. ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥ

Εκτός από την θεμελιώδη εξάσκηση για το ανθρώπινο σώμα και νου, στον Yoga – δηλαδή την ένωση/κατανόηση του εαυτό μας, θεωρούμε ως αναπόσπαστο στοιχείο του… και την γενικότερα, ολιστική φυσική κατάσταση. Αυτή  βελτιώνεται ή και συντηρείται και με την <έμφυτη> αερόβια άσκηση… που είναι καλύτερα να γίνεται σε υπαίθριο και φυσικό χώρο,  ώστε να συνδράμει μέγιστα στην σωματική και ψυχολογική εκτόνωση και εξισορρόπηση σώματος  και μυαλού!.. Δίνουμε έμφαση όλα αυτά τα χρόνια σε δραστηριότητες, με ένα τρόπο <διαλογιστικό> μέσω προσοχής και αυτοπαρατήρησης, όπως:   i) Περιπατητικός διαλογισμός  ii) Τροχάδην και iii) Ορεινή πεζοπορία.  Όσο αναφορά, τέλος, για την εκτόνωση και αρμονία που προσφέρει ο χορός, την περιλαμβάνουμε αρκετές φορές, μέσα στα ειδικά μαθήματα!..

4. ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Κέντρο εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων (7ο διαμερίσμα, στο Πολύγωνο) και εντοπίζεται σε ένα ήσυχο, ενεργειακό χώρο!..  Συνορεύει με το δασύλλιο της περιοχής και έχει θέα εκτός από τα πευκόδεντρα, τον λόφο του Αττικού άλσους και τον πανέμορφο Αττικό ουρανό!..

5. ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

Κύρια πρόθεση μας είναι να εκπαιδευτούμε, να εμπεδώσουμε και να αποκομίσουμε, με κατανόηση και ελευθερία, όλα τα οφέλη μιας υπέροχης <συνολικής> πρακτικής..: Practice Yogahome Insight  by Ashtanga Yoga Of Patajali. Χρειάζεται να υπάρξουν βασικές προϋποθέσεις <εκπαίδευσης> γενικότερα φυσική αγωγή, αλλά και στην κατανόηση του εαυτού μας μέσω αυτογνωσίας, που αποτελούν τα θεμέλια, μιας αρμονικής και <ισορροπημένης> ζωής!..  Όλες οι ώρες μαθημάτων συμβάλουν και βοηθούν τα μέλη, όχι μόνο στην υγεία και ευρωστία του οργανισμού, καλύπτοντας, στο μέγιστο δυνατό, τις απαιτούμενες  ανάγκες όλων των συστημάτων του οργανισμού, αλλά και προτρέπουν στην αυτοπαρατήρηση, στο στοχασμό, στην διαύγεια και <ησυχία> του νου,  άρα και στο Γνώθι σαυτόν!..

6. ΠΑΘΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
Μετά από τα τόσα χρόνια, με αλλαγές, ανατροπές και αναζητήσεις – όπως άλλωστε συμβαίνει και στη ζωή μας – συνεχίζουμε την εργασία, που μας έχει » δοθεί » με πάθος, προσοχή και φροντίδα. Διαισθανόμαστε ότι, η παρουσία και η δράση μας όλα αυτά το χρόνια, πηγάζει από την αλήθεια!.. Από αυτή αντλούμε όλη μας την δύναμη, την <καλή> διάθεση και αγάπη!..

7. ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Τέλος, εμπνεόμαστε από τα λόγια της Αλήθειας κι αυτά, είχανε στην σύγχρονη εποχή μας ένα πρόσωπο που λεγόταν… Krishnamurti : << Ασφαλώς αυτός είναι ο βασικός σκοπός για τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε Εκπαιδευτικό Κέντρο: Να βοηθά κάθε άτομο που πηγαίνει εκεί, να ελευθερωθεί, για να ανακαλύψει την Πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει να μην ακολουθούμε κανένα Σύστημα, καμία προσκόλληση σε οποιαδήποτε πίστη ή τελετουργία και να μην λατρεύουμε κανένα καθοδηγητήΤο άτομο <πρέπει> να ξυπνήσει την νοημοσύνη του, όχι μέσα από οποιαδήποτε μορφή πειθαρχίας, αντίστασης, εξαναγκασμού, πίεσης, αλλά, μέσα από την ελευθερία. Μόνο μέσα στην νοημοσύνη που γεννιέται από την ελευθερία, το άτομο μπορεί να ανακαλύψει, αυτό που βρίσκεται πέρα από το νου>>  Η ζωή είναι μπροστά σας  –  Εκδ. Καστανιώτη

Ένας <μύθος> Περιπέτειας, Εσωτερικής Αφύπνισης και Στοχασμού!..

 

Advertisements