1. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1995 

Πολύχρονη συνεχή παρουσία στην  Ολιστική Φυσική  Δράση / Πρακτική και κατανόησης του εαυτού, μέσω και της φυσικής αγωγής, ως τρόπου ζωής… για υγεία, ευεξία, αυτογνωσία και «εσωτερική ελευθερία».

2. << ΑΡΙΣΤΟΣ >> ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ

Όλα τα ομαδικά τμήματα έχουν μέγιστο αριθμό, στην αίθουσα Yogahome τα 12 μέλη,           ενώ στην αίθουσα 3ndrasei μέχρι και τα 8.

3. ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥ

Εκτός από την θεμελιώδη εξάσκηση του Yoga (αυτογνωσία) για την αρμονία σώματος νου και καρδιάς, θεωρούμε ως αναπόσπαστο στοιχείο την γενικότερα καλή φυσική κατάσταση. Αυτή  βελτιώνεται ή και συντηρείται και με την «έμφυτη» αερόβια άσκηση… που πραγματοποείται και σε υπαίθριο  χώρο,  ώστε να συνδράμει μέγιστα στην βιολογική »εκτόνωση» και εξισορρόπηση σώματος  και μυαλού!.. Έτσι δίνουμε έμφαση όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα » διαλογιστικό»τρόπο δράσης με αυτοπαρατήρηση και επίγνωση , όπως:      i)  Περιπατητικός διαλογισμός  ii) Τροχάδην (εξωτερικό—εσωτερικό)    iii) Αεροβικός χορός (αυθόρμητος ή καθοδηγούμενος)  iv)Ορεινή πεζοπορία v)Κολύμβηση αλλά και Ποδηλασία. Όσο αναφορά, τέλος, για την εκτόνωση και αρμονία που προσφέρει ο χορός, την περιλαμβάνουμε αρκετές φορές, μέσα στα ειδικά μαθήματα!..

4. ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η χώρος της Κοινότητας εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων (7ο διαμερίσμα, στο Πολύγωνο) και εντοπίζεται σε ένα ήσυχο, ενεργειακό χώρο!..  Συνορεύει με το δασύλλιο της περιοχής και έχει θέα εκτός από τα πευκόδεντρα, τον λόφο του Αττικού άλσους και τον πανέμορφο Αττικό ουρανό!..

5. ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

Κύρια πρόθεση μας είναι να εκπαιδευτούμε, να εμπεδώσουμε και να αποκομίσουμε, με κατανόηση και ελευθερία, όλα τα οφέλη μιας υπέροχης <συνολικής> πρακτικής..: Practice Yogahome Insight  by Ashtanga Yoga Of Patajali. Χρειάζεται να υπάρξουν βασικές προϋποθέσεις <εκπαίδευσης> γενικότερα φυσική αγωγή, αλλά και στην κατανόηση του εαυτού μας μέσω αυτογνωσίας, που αποτελούν τα θεμέλια, μιας αρμονικής και <ισορροπημένης> ζωής!..  Όλες οι ώρες μαθημάτων συμβάλουν και βοηθούν τα μέλη, όχι μόνο στην υγεία και ευρωστία του οργανισμού, καλύπτοντας, στο μέγιστο δυνατό, τις απαιτούμενες  ανάγκες όλων των συστημάτων του οργανισμού, αλλά και προτρέπουν στην αυτοπαρατήρηση, στο στοχασμό, στην διαύγεια και <ησυχία> του νου,  άρα και στο Γνώθι σαυτόν!..

« Δίχως Αυτογνωσία … Η Δράση Έχει Πολύ Λίγη Σημασία!.. » Κ.

 

6. ΠΑΘΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μετά από τα τόσα χρόνια, με αλλαγές, ανατροπές και αναζητήσεις – όπως άλλωστε συμβαίνει και στη ζωή μας – συνεχίζουμε την εργασία, που μας έχει » δοθεί » με πάθος, προσοχή και φροντίδα. Διαισθανόμαστε ότι, η παρουσία και η δράση μας όλα αυτά το χρόνια, πηγάζει από την αλήθεια!.. Από αυτή αντλούμε όλη μας την δύναμη και αγάπη με προσαρμοστικότητα και καινούρια  διάθεση!..

7. « ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ »  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Τέλος, εμπνεόμαστε από τα λόγια της Αλήθειας κι αυτά, είχανε στην σύγχρονη εποχή μας ένα πρόσωπο που λεγόταν… Krishnamurti : << Ασφαλώς αυτός είναι ο βασικός σκοπός για τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε » Εκπαιδευτικό Κέντρο » :         Να βοηθά κάθε άτομο που πηγαίνει εκεί, να ελευθερωθεί, για να ανακαλύψει την Πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει να μην ακολουθούμε κανένα Σύστημα, καμία προσκόλληση σε οποιαδήποτε πίστη ή τελετουργία και να μην λατρεύουμε κανένα καθοδηγητήΤο άτομο <πρέπει> να ξυπνήσει την νοημοσύνη του, όχι μέσα από οποιαδήποτε μορφή πειθαρχίας, αντίστασης, εξαναγκασμού, πίεσης, αλλά, μέσα από την ελευθερία. Μόνο μέσα στην νοημοσύνη που γεννιέται από την ελευθερία, το άτομο μπορεί να ανακαλύψει, αυτό που βρίσκεται πέρα από το νου>>                                                 Η ζωή είναι μπροστά σας  –  Εκδ. Καστανιώτη

Ένας <μύθος> Περιπέτειας, Εσωτερικής Αφύπνισης και Στοχασμού!..