yoga-tree-woman-tattoo

1. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ … ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1995

Πορευόμαστε για τα 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Διδασκαλία της Ορθής Άσκησης και »Συμπεριφοράς!..». με την κατανόηση της Φυσικής Αγωγής, ως τρόπου ζωής… για Υγεία, Ευεξία, Αυτογνωσία και »Εσωτερική Ελευθερία!..»

2. »ΑΡΙΣΤΟΣ» ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ…
Όλα τα ομαδικά τμήματα έχουν μέγιστο αριθμό μαθητών τα 12 άτομα – ο καταλληλότερος ίσως, αριθμός για σωστή εκπαίδευση – Επίσης απευθυνόμαστε, ξανά, σ΄ όλα τα επίπεδα ασκουμένων – Αρχάριους / Μεσαίους / Προχωρημένους – και για όλες τις ηλικίες…από 16 χρονών και πάνω (μέχρι στιγμής!)

3. ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥ
Εκτός από την θεμελιώδη εξάσκηση για το ανθρώπινο σώμα και νου, στον Yoga – δηλαδή την ένωση με τον εαυτό μας., θεωρούμε ως αναπόσπαστο στοιχείο του… και την γενικότερα, καλή φυσική κατάσταση. Αυτή βελτιώνεται ή και συντηρείται και με την έμφυτη αερόβια άσκηση… που είναι καλύτερα να γίνεται σε υπαίθριο και φυσικό χώρο, ώστε να συνδράμει μέγιστα στην βιολογική »εκτόνωση» και εξισορρόπηση σώματος και μυαλού!.. Έτσι δίνουμε έμφαση, όλα αυτά τα χρόνια, σε δραστηριότητες, με ένα » διαλογιστικό και γιόγκικο » θα μπορούσαμε να πούμε, τρόπο… όπως: i) Περιπατητικός διαλογισμός ii) Ορεινή πεζοπορία iii) Τροχάδην αλλά ακόμα και στην Ποδηλασία και κολύμβηση!.. Όσο αναφορά, τέλος, για την εκτόνωση και αρμονία που προσφέρει ο χορός, την περιλαμβάνουμε αρκετές φορές, έτσι κι αλλιώς, μέσα στα ειδικά μαθήματα!..

4. ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!..
Το Κέντρο παρόλο που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, εντοπίζεται σε ένα ήσυχο και ενεργειακό, θα μπορούσαμε να πούμε, χώρο… καθώς βρίσκεται στο υψόμετρο του 7ου διαμερίσματος (Πολύγωνο), συνορεύει με το δασύλλιο της περιοχής και έχει θέα εκτός από τα πευκόδεντρα, τον λόφο του Αττικού άλσους και τον πανέμορφο Αττικό ουρανό!..

5. ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ…
Κύρια πρόθεση μας είναι να εκπαιδευτούμε, να εμπεδώσουμε και να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη αυτής της υπέροχης και »ολοκληρωμένης» πρακτικής που ονομάζεται : Αshtanga Vinyasa Yoga. Όμως για να γίνει αυτό σωστά, χρειάζονται κάποιες βασικές προϋποθέσεις »εκπαίδευσης» στην φυσική αγωγή και στην κατανόηση της »τάξης στην ζωή μας»!.. Γιαυτό καλό θα ήταν να υπάρχει σύνεση, προσοχή και εμπιστοσύνη!.. Όλες οι ώρες Διδασκαλίας συμβάλουν και βοηθούν τους μαθητές, όχι μόνο στην υγεία και ευρωστία του οργανισμού, καλύπτοντας, στο μέγιστο δυνατό, τις απαιτούμενες ανάγκες όλων των συστημάτων του οργανισμού, αλλά και προτρέπουν στην Αυτοπαρατήρηση, στο Στοχασμό και στην Αυτοσυνειδησία… άρα και στο »Γνώθι σαυτόν».

6. ΠΑΘΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
Μετά από τα τόσα χρόνια, με αλλαγές, ανατροπές και αναζητήσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη ζωή μας… συνεχίζουμε την εργασία… που μας έχει » δοθεί » με πάθος, προσοχή και φροντίδα. Αισθανόμαστε ότι, η παρουσία και η δράση μας όλα αυτά το χρόνια, πηγάζει από την Αλήθεια… κι από εκεί αντλούμε όλη μας την δύναμη, την »καλή» διάθεση και αγάπη…

7. ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Τέλος, εμπνεόμαστε από τα λόγια της Αλήθειας… κι αυτά, είχανε στην σύγχρονη εποχή μας ένα πρόσωπο… που λεγόταν, Krishnamurti : »Ασφαλώς αυτός είναι ο βασικός σκοπός για τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε Εκπαιδευτικό Κέντρο: Να βοηθά κάθε άτομο που πηγαίνει εκεί, να ελευθερωθεί, για να ανακαλύψει την Πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει να μην ακολουθούμε κανένα Σύστημα, καμία προσκόλληση σε οποιαδήποτε πίστη ή τελετουργία και να μην λατρεύουμε κανένα καθοδηγητή. Το άτομο »πρέπει» να ξυπνήσει την νοημοσύνη του, όχι μέσα από οποιαδήποτε μορφή πειθαρχίας, αντίστασης, εξαναγκασμού, πίεσης, αλλά, μέσα από την Ελευθερία. Μόνο μέσα στην νοημοσύνη που γεννιέται από την ελευθερία, το άτομο μπορεί να ανακαλύψει, αυτό που βρίσκεται πέρα απο το νου…

» Η ζωή είναι μπροστά σας » Εκδ. Καστανιώτη
Ένας «μύθος» Περιπέτειας… Εσωτερικής Αφύπνισης και Στοχασμού!..

Advertisements